Gladheidsbestrijding

Sneeuw- en ijspret betekent voor ons hard werken. Dag en nacht hebben wij mensen en materieel paraat staan om direct na een oproep te kunnen uitrukken. Wij verzorgen al tientallen jaren gladheidsbestrijding voor provincies, gemeenten, bedrijven en instellingen. Hiervoor beschikken wij over professioneel materiaal om ervoor te zorgen dat wegen, fietspaden, parkeerplaatsen en looppaden ook in de wintermaanden veilig en begaanbaar blijven.

Winterseizoen

Vanaf half oktober t/m half april staan wij met 5 fietspad strooiwagens en 7 hoofdrijbaan strooiwagens klaar voor de Provincie Drenthe. Wij zijn hier hoofdaannemer en zorgen er samen met onderaannemers voor dat de provinciale wegen in het noordoosten van Drenthe in de winter veilig gebruikt kunnen worden. Wij starten en eindigen de verschillende routes op het steunpunt Kloosterveen in Assen. Naast de gladheidsbestrijding voor de Provincie Drenthe helpen wij de Gemeente Ooststellingwerf met het voorkomen en bestrijden van gladheid op diverse wegen, fietspaden en gemeentelijke parkeerplaatsen. Ook voor bedrijven, zorginstellingen en woningstichtingen verzorgen wij in de wintermaanden de gladheidsbestrijding. Wij doen dit vanuit onze vestiging in Oosterwolde met drie, op de route aangepaste, voertuigen.

Eind september houden wij altijd een vlootschouw. Tijdens deze vlootschouw wordt er gekeken of al het materiaal nog aan alle eisen voldoet en of alles nog naar behoren werkt. Daarnaast volgen ook alle chauffeurs en reserve-chauffeurs een cursus. Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe zij een strooiwagen moeten bedienen en worden alle risico’s van het rijden tijdens winterse weersomstandigheden behandeld.


Wat wij voor u kunnen betekenen

Door winterse weersomstandigheden zijn (openbare) gebouwen minder goed bereikbaar, parkeerplaatsen zijn onbegaanbaar en ook wandel- en fietspaden worden glad. Vaak is het veilig en begaanbaar houden van uw terrein, parkeerplaatsen en toegangswegen een klus wat veel tijd kost. Daarom staat Schaafsma in de wintermaanden graag voor u klaar! Wij voeren preventieve strooi acties uit om gladheid te voorkomen, indien er rijp, sneeuwval of ijzel wordt verwacht. Wanneer er al sneeuw valt, of sprake is van ijzel, voeren wij curatieve strooi acties uit om de gladheid te bestrijden. Vaak wordt er dan ook een sneeuwploeg op het voertuig voorgebouwd. U kunt zelf aangeven of u graag wilt dat wij alleen langs komen wanneer er sprake is van winters weer om bijvoorbeeld de sneeuw te ruimen, of dat u het prettiger vindt dat wij ook preventief langs komen om er voor te zorgen dat we de gladheid zoveel mogelijk voor zijn.

 

Mocht u interesse hebben neem dan contact met ons op. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk een bezichtiging inplannen waarna wij geheel vrijblijvend een offerte voor u opstellen.